Zakelijke overhemden

Zakelijke overhemden

Alles wat je als man nodig hebt, is stijl. Bij een mooi pak hoort een mooi overhemd. Zakelijke overhemden lijken heel bescheiden kledingstukken maar dat is maar schijn. Natuurlijk is het kostuum het eerste wat de aandacht trekt en de eerste indruk bepaalt. Maar een pak zonder overhemd is niets. Zakelijke overhemden moeten zowel opvallen door perfectie, als zich een beetje op de achtergrond houden door hun neutrale kleur. Dat is de reden dat ze vaak wit of blauw zijn. Maar dat is geen wet. Een man mag elke kleur overhemd dragen, als de zogenaamde business look maar gehandhaafd blijft.

Ga je, zoals de meeste mannen, in wit…

De meeste mannen kopen van hetzelfde business overhemd meteen meerdere tegelijk. Zakelijke overhemden moeten altijd schoon en perfect gestreken zijn. Het ideaalbeeld is de man die zijn kast opentrekt en daar een hele rij identieke overhemden heeft hangen. Voor andere mannen gaat dit te ver, zij willen ook op hun werk persoonlijkheid uitstralen. Hoe de balans tussen persoonlijk en volstrekt zakelijk is, verschilt per man. Dat er een mooi overhemd bij betrokken is, is zeker. Op die manier ziet een man er altijd professioneel en stijlvol uit. Stijl betekent ook continuïteit: deze stijl is traditioneel en hoewel de details kunnen variëren, blijft het overhemd altijd zichzelf. Comfortabel maar elegant, zelfverzekerd maar verankerd in traditie.

….of ga je iets gedurfder?

Zakelijke overhemden zijn de manier om er mannelijk uit te zien in een context waarin je er netjes en vooral ook serieus uit moet en wilt zien. Inderdaad is een goed passend overhemd, gemaakt van soepele katoen, bijzonder aantrekkelijk. Het is en blijft het enige kledingstuk dat je onder een colbert kunt dragen, maar ook als het jasje uitgaat, ziet een man er nog steeds goed gekleed en mannelijk uit. Bij verhitte vergaderingen worden de mouwen weleens opgerold en ook dat doet niks af aan de elegantie maar ook niet aan de mannelijkheid. Effen of met een subtiel streepje, slim- of normale fit, je ziet er perfect uit met zo’n mooi zakelijk overhemd.