Mouwlengte 6 overhemden

Mouwlengte 6 overhemden

Mouwlengte 6 overhemden zijn overhemden die mouwen hebben langer dan 60 cm en korter dan 70 cm. Dat is dan ook waar de naam mouwlengte 6 vandaan komt: het slaat op de decimaal van de mouwlengtes. Gezien de gemiddelde armlengte wereldwijd midden in de 60 cm zit en in het westen zelfs nog hoger ligt is een overhemd met mouwlengte 6 de standaardmaat voor heren. Voor meer dan 75% van de heren zal een passend overhemd er dan ook eentje zijn met mouwlengte 6.

 

Met een rustig printje

Een specificatie

Overhemden met mouwlengte 6 zijn dan ook geschikt voor mannen met een lengte tussen 1,70 meter en 1,95 meter. Het spreekt daarbij voor zich dat dit enkel een richtlijn is. Er zijn dan ook grote verschillen tussen de armlengte van mannen die even lang zijn. Het is mogelijk dat een kortere man toch langere armen heeft dan een lange man. Dat gezegd zijnde kan je met overhemden met mouwlengte 6 eigenlijk niet echt mis gaan. Wat wel van belang kan zijn is dat de exacte lengte ondanks dat dit een standaard lijkt van merk tot merk kan verschillen. Informeer je dan ook best op voorhand over hoe jouw lievelingsmerk het aanpakt.

 

Of een effe gekleurd hemd

 

Overhemden voor iedereen

Gezien mouwlengte 6 overhemden de standaard zijn is het niet meer dan logisch dat je hier ook een ontzettend grote keuze in hebt. Elk merk heeft hoofdzakelijk overhemden van deze afmeting in de collectie en dat is perfect om je eigen stijl te vinden. Vlakke, effen overhemden of overhemden die gedetailleerd afgewerkt zijn met een leuk design of patroon behoren tot de mogelijkheden. Dat is dan ook het leuke aan overhemden: het is perfect mogelijk een eigen, unieke stijl te ontwikkelen dankzij de veelzijdigheid van dit kledingstuk. Een overhemd is dan ook een kledingstuk dat in geen enkele gelegenheid ooit uit de toon zal vallen. Of het nu gaat om een etentje met vrienden, een belangrijke vergadering of een date die van groot belang is voor je. Een overhemd uit de kast nemen en je bent in elke situatie meteen gekleed voor succes.