Trouw overhemden

Trouw overhemden voor de bruidegom

 

Trouw overhemden vormen de basis van trouwpakken. Samen met de pantalon en het colbert schetst het een plaatje dat naast de bruidsjurk precies moet kloppen. De meeste trouw overhemden zijn slim fit of comfort fit zodat het mooi langs het lichaam valt en afkleed. Daarnaast is het boord van het overhemd spread of wide spread, zodat de stropdas of strik goed te zien is. Dit zijn slechts een aantal kenmerken van het trouw overhemd. Er zijn daarnaast nog een aantal belangrijke factoren die je in je overweging mee moet nemen voordat je zo’n belangrijke aankoop doet. Waar moet je op letten bij het kopen van een overhemd voor de bruidegom om een miskoop te voorkomen?

 

Investeer in een mooie, duurzame stof. Trouw overhemden mogen gemaakt zijn van luxe stoffen, want je trouwt immers niet elke dag. Veelal zie je overhemden gemaakt in kleuren die je veel terugziet in trouwjurken zodat jullie een perfecte match kunnen vormen op de trouwdag. Trouw je in de zomer of winter? Stem de dikte van de stof af op het seizoen. Dit verhoogd het comfort op de trouwdag. Voor een goede en vooral mooie match is het daarnaast aan te raden om de kleur van de trouwjurk af te stemmen op het overhemd. Gaan jullie beiden voor wit? Vraag om een kleurenschema van de jurk of zorg dat iemand deze informatie heeft zodat degene jullie kan begeleiden. Naast een ecru bruidsjurk wil je geen bruidegom in ivoor of champagne want dat vloekt.

 

Een ander belangrijk element van het trouw overhemd zijn de manchetten. Traditioneel gezien heeft het overhemd dubbele manchetten. Deze kan je in het oog laten springen door mooie manchetten aan te schaffen en te zorgen dat je mouwen lang genoeg zijn zodat ze onder je pak uit komen. Manchetknopen, ook wel French Cuff genoemd, geven het pak een luxueuze look en stijlt de bruidegom helemaal af. Moderne overhemden hebben ook een enkele manchet. Zo is er voor ieders comfort een trouw overhemd te vinden.