Roze overhemden

Roze overhemden

Roze overhemden voor mannen, kan het of niet? Het is een vraag die velen zich stellen, en waarschijnlijk luidt de meerderheid van de antwoorden als een overtuigde neen. Toch wordt het tijd om de reden van deze algemeen aanvaarde stelling te achterhalen en te doorbreken. Waarom? Omdat mannen die goed in hun vel zitten en wiens mannelijkheid niet bedreigd wordt door de kleur van een overhemd roze dragen omdat zij er zin in hebben.

Meerdere roze overhemden van Olymp

Door de geschiedenis heen werden roze en blauw afwisselend voor mannen als voor vrouwen gebruikt. We zouden kunnen zeggen dat de associatie van roze met meisjes slechts een trend van de laatste helft van deze eeuw is. Hoewel roze de dag van vandaag nog steeds met vrouwelijkheid wordt geassocieerd, staat de kleur eigenlijk in relatie tot speelsheid en passie. Als we kijken naar de speelse kant dan denken we aan dynamiek, vrolijkheid, lieflijkheid en jeugd. De passionele kant maakt allusies op liefde, flirten en spanning. Hul je in sensatie en passie en vindt hier het roze overhemd die bij jou past. Onderzoek heeft trouwens bewezen dat mannen die roze hemden dragen over het algemeen beter geschoold zijn, meer geld verdienen en meer complimentjes krijgen van de dames op kantoor dan hun collega’s met witte hemden. Waarom je niet eens aan dit hippe pastelkleur wagen en met een roze overhemd voor de dag komen?

Meerdere lichtroze overhemden van Eterna

Alhoewel mannen met alle huidskleuren roze kunnen dragen, staan mannen met donkerdere teint gewoonlijk beter met lichtroze, terwijl een iets donkerder kleur roze de lichte huidskleur flatteert. Draag je roze overhemden zonder bijkomstigheden, of in combinatie met mannelijke accessoires zoals stoere bretellen of een ondervest. Roze combineert overigens fantastisch met zowat elke kleur. Van wit, kaki, crème-kleur, zwart tot bruin. De meest stijlvolle keuze bij roze is ongetwijfeld houtskool grijs. Ook blauw staat verrassend goed bij een roze overhemd. Heb je de moed? Toon ze hoe je roze draagt zoals alleen een echte man dat kan