Strijkvrije overhemden

Strijkvrije overhemden en je hoeft nooit meer kreukels en vouwen weg te strijken

Wellicht vind je het strijken van overhemden een heel vervelend karwei. Bovendien kost het je ook best wel wat tijd, om je overhemden keurig glad te strijken. Gelukkig is hier een hele goed oplossing voor. Er zijn namelijk ook strijkvrije overhemden verkrijgbaar. Deze overhemden hebben net als iedere ander overhemd een heel fijn draagcomfort, maar hebben wel het voordeel dat je deze na het wassen en drogen, zonder te strijken gelijk weer aan kunt trekken. Ideaal als je bijvoorbeeld niet zo goed bent in het strijken of er gewoon geen tijd of geen geduld voor kunt opbrengen.

Vaak hebben overhemden zelf een label waar non-iron op staat

Strijkvrije overhemden zijn er in verschillende kleuren en dessins

Deze strijkvrije overhemden kun je kopen in allerlei kleuren en dessins. Lichtblauw en wit onder een kostuum voor het werk en een overhemd met ruit of streepdessin om lekker casual in je vrije tijd te te dragen. Er is echt volop keuze. Alle overhemden die je niet hoeft te strijken worden volledig vervaardigd van puur katoen. In de meeste gevallen is het zo dat katoen behoorlijk in de kreukels en vouwen kan gaan zitten. Daarom heeft het katoen dat bestemd is voor dit soort overhemden een extra behandeling gehad. Waardoor je verzekerd bent van een overhemd van honderd procent hoogwaardige katoen, maar wel een waar beslist geen vouwen of kreukels in kunnen komen.

 

Een strijkvrij overhemd moet je gelijk op een kledinghanger uithangen als het uit de was komt

Een strijkvrij overhemd draagt heel comfortabel zijn onderhoudsvrij en je kunt ze ook heel gemakkelijk wassen. Doe alleen niet teveel overhemden in een wasbeurt bij elkaar in de wasmachine en hang de overhemden na het wassen gelijk op. Het beste is om hiervoor even een kledinghanger te gebruiken. Dan is het alleen nog een kwestie van even goed laten drogen en je strijkvrije overhemd is weer helemaal schoon en fris. Daarna kun je het overhemd direct weer aantrekken, zonder te strijken. Echt ideaal en je gaat op die manier met een strijkvrij overhemd netjes en goed gekleed de deur uit.