Grote maten overhemden

Grote maten overhemden

De meeste mensen denken dat elegantie niet samengaat met grote maten. De algemene (en ondoordachte) associatie van een zwaar gewicht met luie, slonzige, lome en inhalige eigenschappen kunnen ontmoedigend werken voor zij die met een corpulent gestel in dit leven staan. Niets is echter minder waar. Denk maar aan wereldberoemde stijl-iconen uit de geschiedenis die met hun maatje meer steeds weer de show stalen. Bekijk eens de perfect stijlvolle outfits van Notorious BIG, Luciano Pavarrotti, Winston Churchill en ja hoor, zelfs de late Karl Lagerfeld, en verander je kijk op shoppen met een kilootje meer.

 

“Grote” mannen hebben al genoeg last om kleren te vinden die goed zitten en juist passen zonder hun garderobe op maat te moeten laten maken. Laat staan dat ze gemakkelijk in de meer geklede kledingstukken passen die in winkels voorhanden zijn. Bovendien proberen de meeste mannen met een grotere maat hun ongewenste rondingen te verstoppen achter losse, vormloze plunjes waardoor het aardappelzak-effect nog meer bewerkstelligd wordt. Grote mannen: verstop niet wie je bent. Kom tevoorschijn met die buik maar tooi hem met allure! Het zal je uitstraling ten goede komen wanneer je, bewust van je zwaar gestel, trots met een perfect passend tenue voor de dag komt.

 

Met deze categorie grote maten overhemden komt de lastige zoektocht naar een fatsoenlijke outfit tot een einde en vind je geschikte grote maten overhemden in elke stijl. Zo “hef” je gewicht letterlijk de hoogte in. Volumineuze mannen moeten drie prioriteiten stellen als ze stijlvol op het toneel willen verschijnen. Ten eerste dat hun kledij past. Zoals voorheen vermeld laten te grote kleren je er voddig uitzien. Te kleine kleren zijn aandachtstrekkers voor al die plooien en zitten gewoon niet lekker. Een tweede puntje om in acht te nemen is eenvoud. Je grote bouw maakt waarschijnlijk al genoeg indruk. Denk aan solide kleuren, lichte streepjespatronen en weinig details in de print. De derde prioriteit om in het achterhoofd te houden bij het uitzoeken van een stijlvolle outfit is lichtheid. Lichte materialen zorgen er tevens voor dat er geen hitte wordt vastgehouden wat zweten tot gevolg heeft. Een lichte stof zoals van en overhemd voelt voor een omvangrijke man veel beter aan en ziet er bovendien stukken beter uit dan stroeve textielstukken.