Rode overhemden

Rode overhemden

Een overhemd is een basic die elke man er beter uit laat zien. Witte overhemden zijn overal verkrijgbaar. Sterker nog, je kunt ze amper nog wegdenken uit de garderobe van de meeste mannen. Zelfs vrouwen en kinderen durven wel eens een overhemd aan te trekken. Lange tijd was het witte overhemd een statussymbool, omdat alleen de rijken genoeg geld hadden om hun overhemden te laten wassen zodat ze wit bleven. Vroeger mocht trouwens enkel de kraag te zien zijn waardoor mannen van status nooit hun colbert of jas aanhielden. Gelukkig is er een einde gekomen aan deze beknottende moderegels en kunt u nu uw persoonlijkheid accentueren met kledij in alle vormen en maten. Een overhemd blijft klasse uitstralen, en met andere kleuren dan wit komt uw authenticiteit toonbaar aan de oppervlakte. Denk bijvoorbeeld eens aan rode overhemden. Het is een gedurfde keuze maar wie niet waagt niet wint, en dat geldt zeker voor mode. Voor zo’n stoutmoedige kleur is rood echter een delicate toon om in stijl te dragen, en toch past een dieprode kleur bij elk huidtype. Doch met het juiste inzicht verander je je outfit met rode overhemd in een ware winner.

Als een overhemd rood erin heeft, zijn het vaak patronen, zoals deze ruit

Rood is rauw en ongecompliceerd en het kan prima gecombineerd worden met beigetinten, grijs, zwart en donkerblauw. Mannen met rode overhemden vallen absoluut in het oog. Per slot van rekening is rood de kleur van passie en openlijke sensualiteit. Als het dus gaat om romantiek kunt u de handen uit de rode mouwen steken om het onderwerp van uw liefde te bekoren. Een eerste indruk is zeer belangrijk. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. De meeste mensen solliciteren in een pak met wit overhemd. Als u nu eens diegene bent die in alle professionaliteit met een net rood overhemd en geklede broek en schoenen komt opdagen, zou dat wel eens de doorslag kunnen geven voor uw succes.

 

Of dit patroon

Een bijkomende stijltip als u kiest voor rode overhemden is om andere kledingstukken zoals een broek of vest met minder opvallende kleuren te dragen. Een rood overhemd trekt al genoeg de aandacht en teveel kleur in je outfit heeft snel een bombastisch effect.