Smoking overhemden

Smoking overhemden

Smoking overhemden zijn niet zomaar verkrijgbaar bij de supermarkt. Het zijn die aparte overhemden die van uw smoking iets speciaals kunnen maken. Het belangrijkste onderdeel van de lange mouwen is natuurlijk niet de mouw zelf, maar de manchetten. Die komen onder de mouw van uw smoking uit en zijn een ideale manier om manchetknopen te tonen. Of die van uw school zijn, van de golfclub of een cadeautje van uw echtgenote is niet belangrijk, ze mogen zichtbaar zijn op een smoking overhemd.

De klasieker: een wit hemd met een zwarte smoking en vlinderdas

Smoking overhemden hebben ook een wat aparte kraag. Daarbij gaat het niet om het tonen van juwelen maar om de das. De passende das bij een smoking is de zogenaamde vlinderdas, of het strikje. Een das die gemaakt wordt van een lange band van meestal zwarte zijde, of een gevleugelde das die u zelf kunt strikken.

De uitstekende vleugels van de vlinderdas krijgen de ruimte doordat de punten van het kraagje van een smoking overhemd nog eens gevouwen kunnen zijn. Classic Wing heet dat in de vaktaal.

 

De strakke snit van zowel de smoking als het smoking overhemd zorgen er voor dat u er altijd goed uitziet. Het korte colbert van een smoking accentueert uw taille en laat u eigenlijk zonder moeite slanker lijken.

Het kopen van uw smoking overhemden is even een onderneming. De maat is zelfs nog belangrijker als bij gewone overhemden. Ook dat komt door de strakkere snit en pasvorm.

Een smoking overhemd heeft in de meeste gevallen een versiering over het front. Dit dient niet alleen om de knopen te verbergen, maar ook, en alweer, om uw figuur zonder moeite te verbeteren. De versiering bestaat meestal uit rechtop staande streepvormen, en die laten de drager langer lijken dan de werkelijkheid.

 

Natuurlijk zijn de klassieke kleuren, zwart voor de smoking en wit voor de smoking overhemden, niet verplicht. Ze zijn verkrijgbaar in alle mogelijke kleuren. Maar met smaak valt niet te twisten, een wit smoking overhemd blijft het mooist bij een zwarte smoking.