Dubbele manchet overhemden

Dubbele manchet overhemden zorgen voor een chique uitstraling

Bij een overhemd met een dubbel manchet, wordt de lange mouw aan het overhemd teruggeslagen, waardoor een dubbele mouwlaag ontstaat. Dit geeft een meer klassieke en formele uitstraling. Er wordt daarom ook vaak gekozen voor het dragen van dubbele manchet overhemden bij formele en avondaangelegenheden. Daarom is deze dubbele manchet vooral geschikt voor formele en avondaangelegenheden. Bij deze overhemden steekt de dubbele manchet ongeveer twee centimeter onder de mouwen van je colbertjasje uit, waardoor de manchet een luxe uitstraling geeft. Om de dubbelgevouwen mouwen bij elkaar te houden dient er gebruik gemaakt te worden van manchetknopen.

De juiste manchetknopen zorgen voor een goede uitstraling

Manchetknopen

Manchetknopen lijken op de normale knopen, die aan het uiteinde van de mouwen van een overhemd zitten. Bij manchetknopen gaat heet alleen om een luxere uitvoering, die ervoor zorgen dat de omgeslagen mouwen bij elkaar worden gehouden. Om de knopen te gebruiken, moeten de uiteinde van de mouw (manchet) eerst dubbel geslagen worden. Pas op dat moment kunnen de manchet knopen door de knoopsgaten van de mouwen geduwd worden. Wanneer je kiest voor dubbele manchet overhemden, vergeet dan geen aandacht te geven aan de aanschaf van de juiste manchetknopen. Deze zijn verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen. Zo variëren de knopen van maat en kleur, maar worden ze ook gemaakt van verschillende materialen. Niet alleen het dragen van de perfecte dubbele manchet overhemden, maar ook juist deze manchetknopen, geven je de kans om jezelf te onderscheiden en een persoonlijke look te creëren. In de meeste gevallen is de gouden tip, dat je de kleur van je manchet overhemd, moet laten terugkomen in je knopen.

 

Persoonlijke uitstraling

Kies bij de aanschaf van een overhemd met dubbele manchetten, naar een overhemd die past bij jou persoonlijkheid. Denk daarbij aan de stofsoort, kleur en design. Kijk daarna pas naar de details zoals borstzak, manchetten en manchetknopen.