Blauwe overhemden

Blauwe overhemden

Een overhemd is iets dat iedere man in zijn kast zou moeten hebben hangen. Het is een kledingstuk dat bijzonder stijlvol is en toch gemakkelijk zit. Zowat de populairste kleur van overhemden? Dat moet wel blauw zijn. Dat hoeft ook niet echt te verbazen. Blauw geef een rustige en kalme uitstraling en bovendien kan je er veel kanten mee uit. Lichtblauwe overhemden vallen met een heel breed gamma aan kleren te combineren, donkerblauwe overhemden zijn dan weer een waar toonbeeld van stijl.

 

Gaan we voor lichtblauw met strepen…

Blauw: een zakelijke kleur

Een outfit wordt vaak gekozen op basis van de indruk die je wilt achterlaten. Met blauwe overhemden kan je daarbij nooit echt fout gaan. Het is de ideale kleur om professionaliteit uit te stralen en kan ook in een casual context gedragen worden. Op weg naar een sollicitatie? Dan is een donkerblauw of navyblauw hemd een uitstekende keuze. Richting vergadering? Een lichtblauw hemd combineren met een blazer en iedereen weet meteen waar jij voor staat. Na het werk nog een drankje? Dan kan dat blauwe overhemd ook gewoon dienst blijven doen. Dat is dan ook waarom iedere man op zijn minst één en bij voorkeur enkele blauwe hemden in zijn garderobe zou moeten hebben.

 

….of gaan we voor donkerblauw?

Een grote variatie

Blauwe overhemden zijn te verkrijgen van elk merk en daarbij kan je kiezen uit een ongelofelijk breed spectrum aan variaties. Om slechts één van de vele verschillen op te noemen die er kunnen zijn: de weving van overhemden kan al heel verschil betekenen. Zo kan je de Poplin of twill weving kiezen tot een Oxford of Birdseye weving. De verschillende soorten wevingen zullen stuk voor stuk een klein verschil betekenen dat voor jou als consument heel belangrijk kan zijn. Een kleine variatie in gevoel van het dragen kan van groot belang zijn als je een overhemd dag in, dag uit draagt. Daarnaast zijn er ook nog mooie effen overhemden, penstripes en overhemden met de kleur blauw in talloze motieven. Met een goede en weloverwogen keuze van blauwe overhemden kan je een eigen, unieke stijl ontwikkelen terwijl je altijd wel stijlvol blijft. Ideaal dus!