Mouwlengte 5 overhemden

Mouwlengte 5 overhemden

Of je nu een lange of een iets kleinere man bent: een overhemd mag niet ontbreken in jouw kleerkast. Het spreekt dan ook voor zich dat overhemden in verschillende maten beschikbaar zijn. Een voorbeeld van zo’n maat zijn overhemden met mouwlengte 5. De mouwlengte is immers wat grotendeels zal bepalen door wie het overhemd in kwestie gedragen kan worden.

 

Level 5 overhemden zijn in verschillende fits verkrijgbaar

Mouwlengte 5?

Overhemden met een mouwlengte 5 zijn voor sommige merken standaardmaten. In de regel kan je echter aannemen dat het overhemden zijn met een net iets kortere mouw. De lengte varieert van 50 tot net 60 centimeter en ze zijn dan ook geschikt voor de heren die net iets kortere armen hebben. De gemiddelde armlengte voor westerse mannen ligt dan ook op 64 centimeter. De 5 in mouwlengte 5 komt er eigenlijk in omdat het officieel overhemden zijn met mouwlengtes van elke centimeter tussen 50 en 60 in. De 5 geeft dan ook het decimaal van de getallen aan. Let daar wel bij op dat mouwlengte 5 een maat is die afhankelijk van het merk sterk kan verschillen. Zo zijn er merken die een mouwlengte tot vlot in de 60 centimeter ook met deze aanduiding laten staan.

 

Niet te vergeten: ook in verschillende kleuren!

Een korte geschiedenis

Vroeger hadden overhemden stuk voor stuk één pasvorm. Dat betekende dan ook dat de armlengte een standaard was en dat dit voor heel wat problemen zorgde voor mannen die toevallig langere of kortere armen hadden. Vandaag de dag spreekt het voor zich dat de moderne man hier dan ook geen genoegen meer mee neemt. Een mouwlengte die is aangepast aan de lichaamsbouw is dan ook het minste wat je mag verwachten van producenten en overhemden. Mouwlengte 5 overhemden vullen dit gat in de markt dan ook op voor mannen met iets kortere armen. Daarbij zijn de overhemden ideaal voor zowel een casual avondje uit als voor een formeel diner. Een overhemd is een kledingstuk waar je als man alle kanten mee uit kan gaan. Het is dan ook maar niet meer dan logisch dat alle mannen zouden kunnen genieten van deze opties.