Casual overhemden

Casual kleden

De dresscode bij veel gelegenheden is casual. Casual staat voor comfort. Eigenlijk de kleding die je gewoon elke dag van de week draagt. Letterlijk is casual kleding dus vrijetijdskleding. Op feestjes kan de dresscode nog wel eens casual zijn. Casual overhemden zijn perfect om op zo’n feestje te dragen. Staat netjes op een spijkerbroek en kan altijd gecombineerd worden met een mooie pullover. In de zomermaanden kan alleen het overhemd worden gedragen zonder trui. De eis kan ook smart casual zijn…Dit is meer de chique variant en is het dragen van een colbertje op een mooi overhemd de bedoeling.

Er zijn veel leuke korte mouwen hemden te vinden

Casual overhemden

Casual overhemden zijn er in korte en lange mouwen. De korte mouwen worden natuurlijk bij wat warmer weer gedragen. Streepjes, blokken en ruiten zijn de patronen de je bij dit soort hemden veel ziet. Maar ook het spijkeroverhemd is helemaal van deze tijd. Mooi op een casual pantalon of gewoon los gedragen met een t-shirt eronder. Een casual overhemd kan gemakkelijk zonder stropdas worden gedragen. Met stropdas wordt de outfit weer meer formeel.

Overhemden met een blauw streepje

Zakelijke overhemden

In het bedrijfsleven zie je steeds meer de business casual dresscode. Zit tussen casual vrijetijd en smart casual in. Het is een lossere manier van kleden. Die stropdas hoeft niet meer zo nodig. Deze stijl van kleden geeft je meer vrijheid in de keus van kleding. Vroeger was het altijd strak in het pak en voor de dames een mantelpakje. Nu heeft de man een keus uit een nette pantalon met daaronder het liefst leren of su├Ęde schoenen die er gepoetst en aantrekkelijk uit zien. Er kan een casual overhemd gedragen worden en tijdens een vergadering draag je er even een net colbertjasje op. De business casual outfit mag je wel wat meer met kleur spelen dan de formele outfit maar houd het vooral rustig en enigsinds klassiek. Een aantal kleurencombinaties kunnen zijn marineblauw, lichtgrijs en wit. Kaki, marine- en lichtblauw zijn ook goede combinaties. Er mag best een mooi gestreept blauw-wit overhemd worden gedragen. Kijk voor meer tips over casual kleden op de desbetreffende websites.