Groene overhemden

Groen combineren met…

De kleur groen is niet de meest verkochte kleur van een overhemd. Toch is deze tint heel goed te combineren met verschillende kleuren. Er zijn natuurlijk allerlei soorten groen zoals mintgroen en mosgroen. Twee heel verschillende tinten die toch als groen aangeduid worden. Groene overhemden kunnen heel gemakkelijk gecombineerd worden met bijvoorbeeld een donkerbruine kleur. Groen met bruin is altijd te doen. Of het nu mos of dennengroen is…past vrijwel altijd bij de meest voorkomende bruine tinten. Groen is eigenlijk een koele kleur. De basisgroene kleur is een menging van blauw met geel. Een koele kleur kan heel goed met een warme kleur worden gecombineerd. De keus voor deze tint overhemden kan een goede zijn wanneer deze wordt gedragen met bijvoorbeeld een warme rode kleur.

Een zeegroen overhemd van Marvelis

Groene overhemden

Ben je van plan om een groen overhemd aan te schaffen dan zijn een aatal groene tinten de meeste voorkomende om een mooie outfit samen te stellen. Een legergroene kleur kan prima worden gecombineerd met een spijkerbroek of zwarte pantalon. Echt een kleur die gedragen kan worden naar een feestje of bijeenkomst. Ook kan het legergroen goed met een donkere spijkerstof worden gecombineerd en als casual worden gedragen. Met groene overhemden kun je alle kanten op. Zowel in vrije tijd als tijdens je kantoorbaan kan een groen overhemd worden gedragen. Vooral de combinatie met zwart geeft een mooie look!

Een mintgroen overhemd van Olmyp

Online bestellen

Ga je online overhemden bestellen in een groene tint dan is het goed te zien welke groene tinten er in een bepaald assortiment zit. Groen is er in vele variaties. Een aantal koele groen nuances zijn;

 

  • appelgroen en pistache
  • smaragdgroen
  • limoen en mint
  • dennengroen

 

Bij deze koele groenen is het belangrijk om de rest van de outfit in een wat warmere kleur te combineren.

De warmere groenen zijn;

 

  • mos- en geelgroen
  • zeegroen
  • olijf- en bosgroen

 

Je kunt zelf bedenken welke kleuren er met de warmere groen kunnen worden gecombineerd. Een warme kleur groen overhemd vráágt gewoon om een stropdas in een mooie bruine tint. Kijk voor inspiratie maar eens online en je zult zien dat groene overhemden met vele kleuren kunnen worden gedragen.